Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók négy főre
40 dkg rizs
20 dkg csirkemell, filézve
1 nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1,2 dl száraz fehér bor
1,2 l húsleves
10 dkg reszelt parmezán
5 dkg vaj
2-4 ek olaj
só, bors, petrezselyem
Elkészítés A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát és még tovább pirítjuk, hogy jól összesüljenek, majd hozzáadjuk a rizst is, és folyamatosan keverjük, hogy alaposan átpiruljon. Hozzáadjuk a bort, a nagy hőfokon az alkohol gyorsan elpárolog.
Eközben egy másik főzőlapon a korábban elkészített húsleves-alaplevet felforraljuk (fontos, hogy nagyon forró legyen) és merőkanállal fokozatosan elkezdjük a rizshez adagolni. Egy-egy adag alaplé után a rizst megkeverjük és hagyjuk, hogy a rizsszemek kezdjenek megduzzadni. Amikor elfő az alaplé, rámerünk egy újabb kanállal, így a rizs fokozatosan puhul meg és a kívánt, krémes állagú lesz.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen kisütjük. Az előzőleg elkészített rizshez keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hozzákeverjük a reszelt parmezánt is. Lefedve 2-3 percig állni hagyjuk, majd apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk..
Tipp Friss rukkolát halmozunk a tetejére.