Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkés rizottó
2016.08.14

risotto.jpg

Hozzávalók négy főre

40 dkg rizs

20 dkg csirkemell, filézve

1 nagy vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1,2 dl száraz fehér bor

1,2 l húsleves

10 dkg reszelt parmezán

5 dkg vaj

2-4 ek olaj

só, bors, petrezselyem

Elkészítés A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát és még tovább pirítjuk, hogy jól összesüljenek, majd hozzáadjuk a rizst is, és folyamatosan keverjük, hogy alaposan átpiruljon. Hozzáadjuk a bort, a nagy hőfokon az alkohol gyorsan elpárolog.

Eközben egy másik főzőlapon a korábban elkészített húsleves-alaplevet felforraljuk (fontos, hogy nagyon forró legyen) és merőkanállal fokozatosan elkezdjük a rizshez adagolni. Egy-egy adag alaplé után a rizst megkeverjük és hagyjuk, hogy a rizsszemek kezdjenek megduzzadni. Amikor elfő az alaplé, rámerünk egy újabb kanállal, így a rizs fokozatosan puhul meg és a kívánt, krémes állagú lesz.

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen kisütjük. Az előzőleg elkészített rizshez keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hozzákeverjük a reszelt parmezánt is. Lefedve 2-3 percig állni hagyjuk,  majd apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk..

Tipp Friss rukkolát halmozunk a tetejére.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.