Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkés-gombás rizottó
2017.01.16

gombas-csirkes-rizotto.jpg

 

Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé

25 dkg gomba

15 dkg rizs (gyorsrizs nem jó hozzá)

1 fej vöröshagyma

3-4 ek olívaolaj

1 dl fehérbor

3 dl húsleves (kockából is jó)

10-15 dkg reszelt sajt

bors

 

Elkészítés

A felkockázott hagymát az olívaolajon  üvegesre dinszteljük, rátesszük a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.

 

Felöntjük a borral, hozzáadjuk a megtisztított és nagyobb darabokra vágott gombát. Borssal ízesítjük.

 

Ha összeforrt, hozzáadjuk a rizst és felöntjük egy kis húslevessel, majd közepes hőfokon, fedő alatt, gyakran megkevergetve pároljuk. Szükség szerint mindig felöntjük egy kevés húslevessel. Akkor jó, ha nem szárad ki, de nem is tocsog a végén, hanem egy kicsit kásás lesz. Szükség esetén a végén még utánasózhatjuk (de ha leveskockát használunk, önmagában az is eléggé sós lehet).

 

Amikor minden összetevő megpuhult, az egészhez hozzákeverjük a reszelt sajtot. Azonnal, frissen fogyasztjuk.

 

Tipp Zöld petrezselyemmel díszíthetjük. Paradicsomsaláta nagyon illik hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.