Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
2 db csirkemell (kb. 60 dkg)
3 dl tej
2 nagy gerezd fokhagyma
só
3 db tojás
3 kanál finomliszt
1 dl tejföl
6 kávéskanál szarvasgombás pesztó
20 dkg reszelt trappista sajt
bazsalikom
bors
só
kb 12 szelet füstölt bacon
Elkészítés A csirkemelleket megmossuk, ujjnyi darabkákra vágjuk, és sós, vékonyra szeletelt vagy kipréselt fokhagymával ízesített tejben legalább 4- 5 órán át állni hagyjuk.
A tojásokat a liszttel, a tejföllel és a pesztóval, majd a sajttal összekeverjük, bazsalikommal, borssal, sóval fűszerezzük.
Egy őzgerinc formát baconszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a szalonnacsíkok végei a formán túllógjanak, a csíkok szélei pedig egy kissé fedjék egymást, ne maradjon közöttük rés. A csirkedarabokat leszűrjük, és a sűrű, sajtos masszában megmártva az őzgerinc formába helyezzük. Ha maradt a masszából, azt is a formába öntjük. A formából kilógó szalonnacsíkokat visszahajtjuk, összezárjuk, majd az edényt alufóliával letakarva 200 fokos sütőben pároljuk. 40-45 perc elteltével az őzgerinc formából a roládot egy tepsibe kiborítjuk, majd pirulásig tovább sütjük (kb. 15-20 perc).
Tipp Amikor a csirkerolád elkészült, legalább 10 percig pihentessük, mielőtt felvágjuk.