Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkerolád mascarponéval, Dobitól
2016.01.23

csirketorta.jpg

Hozzávalók 4 főre

2 db csirkemell (kb. 60 dkg)
3 dl tej
2 nagy gerezd fokhagyma

3 db tojás
3 kanál finomliszt
1 dl tejföl
6 kávéskanál szarvasgombás pesztó
20 dkg reszelt trappista sajt
bazsalikom
bors

kb 12 szelet füstölt bacon

Elkészítés A csirkemelleket megmossuk, ujjnyi darabkákra vágjuk, és sós, vékonyra szeletelt vagy kipréselt fokhagymával ízesített tejben legalább 4- 5 órán át állni hagyjuk.
A tojásokat a liszttel, a tejföllel és a pesztóval, majd a sajttal összekeverjük, bazsalikommal, borssal, sóval fűszerezzük.
Egy őzgerinc formát baconszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a szalonnacsíkok végei a formán túllógjanak, a csíkok szélei pedig egy kissé fedjék egymást, ne maradjon közöttük rés. A csirkedarabokat leszűrjük, és a sűrű, sajtos masszában megmártva az őzgerinc formába helyezzük. Ha maradt a masszából, azt is a formába öntjük. A formából kilógó szalonnacsíkokat visszahajtjuk, összezárjuk, majd az edényt alufóliával letakarva 200 fokos sütőben pároljuk. 40-45 perc elteltével az őzgerinc formából a roládot egy tepsibe kiborítjuk, majd pirulásig tovább sütjük (kb. 15-20 perc).

Tipp Amikor a csirkerolád elkészült, legalább 10 percig pihentessük, mielőtt felvágjuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.