Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkemelltekercs fetával és rozskenyérrel
2012.08.20

fetaval-es-rozskenyerrel-toltott-csirkemell-001.jpgHozzávalók 4 főre 2 csirkemellfilé, 1 vékony szelet szikkadt, magos rozskenyér, 15 dkg feta sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 fej lilahagyma, 2 ek olívaolaj, 8-10 szelet bacon, só, frissen őrölt bors

Elkészítés A csirkemelleket félbevágjuk és  lapos szeleteket formázunk belőlük, majd finoman klopfoljuk, hogy könnyebben tudjunk velük dolgozni. A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egymás mellé sorakoztatott baconszeletekre fektetjük.

A lilahagymát olajon üvegesre pirítjuk és amikor kicsit kihűlt, egy tálban összekeverjük a feldarabolt fetával, a kis kockákra vágott kenyérrel.

A masszát fűszerezzük sóval, borssal, aprított petrezselyemzölddel és a csirkemellre kenjük. Szorosan feltekerjük, hogy a bacon körülvegye a tekercset és a sajt ne tudjon kifolyni sütéskor.

Tűzálló tálba téve 180 fokon, először fóliával lefedve 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve zsírjára sütjük. Felszeletelve tálra tesszük és azonnal fogyasztjuk, paradicsommal körítve kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.