Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkemellkoszorú sárgarépával
2016.05.27

p1180559.jpg

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg szeletelt bacon, vagy más vékonyan szeletelt sonka

2 db csirkemell kicsontozva

15 dkg reszelt sajt

1 nagy sárgarépa meghámozva és ledarálva

 3 db tojás

3 ek liszt

3 ek tejföl

só, bors

toszkán fűszerkeverék

Elkészítés  Egy kuglófformát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a végük kilógjon körben a szélén. Egy tálban összekeverjük a felkockázott csirkemellet a reszelt sajttal, reszelt sárgarépával, a nyers, felvert tojásokkal, a liszttel, a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, toszkán fűszerkeverékkel ízesítjük..

A masszát a kibélelt kuglófformába töltjük, a szalonnákat behajtjuk a tetejére és 160 fokos sütőbe tesszük. A sütés időtartama kb. 1 óra. Amikor kissé kihűlt, kiborítjuk a formából, 10 percig állni hagyjuk és azután fogyasztjuk.

Tipp Ahogy a képen is látszik, a kisült csirkemellkoszorú közepébe és köré is párolt zöldségeket, salátaleveleteket halmozhatunk az ízek (és nem utolsó sorban) a látvány kedvéért :-)

Hidegen is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.