Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 kg filézett csirkemell, 1 csomag bacon, 1-2 doboz kukoricakonzerv, tejföl, majonéz, só bors, vegyes zöldség (paprika, paradicsom, retek, lilahagyma stb.), kapor vagy zöldpetrezselyem, 1 lime
Elkészítés A csirkemellet 4-6 darabra vágjuk, baconba beletekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, hogy ne essen szét. Külön fűszerezést nem igényel. Tűzálló tálba tesszük és 45-50 percig sütjük alufóliával letakarva180 fokon, majd levesszük az alufóliát és megpirítjuk.
Közben elkészítjük a salátákat. A majonézt a tejföllel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne a kukoricát, az apróra vágott kaprot vagy petrezselymet. A friss paprikát, paradicsomot, retket, lilahagymát felaprítjuk, a lime levével meglocsoljuk, kaporral megszórjuk.
Az elkészült csirkét és a salátákat szépen tányérra rendezve kínáljuk.