Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkemell tükörtojással és zöldségpürével
2016.09.23

csirkemell-tukortojassal-es-zoldsegpurevel.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 nagy szelet, vékonyra kivert csirkemell

4 db tojás

4 ek liszt

1 kk pirospaprika

só, bors

provance-i fűszerkeverék

vaj a sütéshez

A zöldségpüréhez

1 db sárgarépa

1 db közepes cukkini

1 db vöröshagyma

1 db zöldpaprika

2 dl zöldségleves (kockából)

2 ek olaj

só, bors

Elkészítés A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikával bedörzsöljük és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, és közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsütjük a csirkemellek mindkét oldalát.

Amíg a csirkemellek sülnek, a zöldségeket megmossuk, szükség szerint meghámozzuk, feldaraboljuk és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, fűszerezzük sóval, borssal és puhára fűzzük. A végén elforraljuk a levét, csak keveset hagyunk meg belőle. Az így elkészített zöldségeket botmixerrel pürésítjük, félretesszük.

Amikor a csirkemellek megsültek, tálra szedjük, és a visszamaradt zsiradékon megsütjük a tükörtojásokat.

Egy-egy csirkemell-szeletet tányérra szedünk, ráfektetünk egy-egy tükörtojást, két kanál segítségével galuskákat formázunk a zöldségpüréből, és kettesével a hússzeletek mellé ültetjük. Pirospaprikával, provance-i fűszerkeverékkel megszórjuk. Azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.