Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 nagy szelet, vékonyra kivert csirkemell
4 db tojás
4 ek liszt
1 kk pirospaprika
só, bors
provance-i fűszerkeverék
vaj a sütéshez
A zöldségpüréhez
1 db sárgarépa
1 db közepes cukkini
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 dl zöldségleves (kockából)
2 ek olaj
só, bors
Elkészítés A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikával bedörzsöljük és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, és közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsütjük a csirkemellek mindkét oldalát.
Amíg a csirkemellek sülnek, a zöldségeket megmossuk, szükség szerint meghámozzuk, feldaraboljuk és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, fűszerezzük sóval, borssal és puhára fűzzük. A végén elforraljuk a levét, csak keveset hagyunk meg belőle. Az így elkészített zöldségeket botmixerrel pürésítjük, félretesszük.
Amikor a csirkemellek megsültek, tálra szedjük, és a visszamaradt zsiradékon megsütjük a tükörtojásokat.
Egy-egy csirkemell-szeletet tányérra szedünk, ráfektetünk egy-egy tükörtojást, két kanál segítségével galuskákat formázunk a zöldségpüréből, és kettesével a hússzeletek mellé ültetjük. Pirospaprikával, provance-i fűszerkeverékkel megszórjuk. Azonnal fogyasztjuk.