Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkemell spárgával, csőben sütve
2016.04.17

csirkemell-spargaval-csoben-sutve.jpg

Hozzávalók 4 személyre

0,5 kg zöld spárga

8 szelet csirkemell

5 dkg vaj

2 ek liszt

2,5 dl tej

10 dkg reszelt sajt

2 ek olaj

só, bors, szerecsendió

Elkészítés A spárgát megmossuk, vastagabb végüket levágjuk, ha kell, vékonyan meghámozzuk (főleg a fehér spárgával fordulhat elő, hogy szálkás a külseje) és forró, sós vízben kb. 3 perc alatt félpuhára főzzük. Egy szűrőben lecsepegtetjük, félretesszük.

Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Amikor a fehérmártás kellő sűrűségű, levesszük a tűzről, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a reszelt sajt felét is hozzákeverjük.

A csirkemell-szeleteket finoman kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben felforrósított olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük.

Összeállítás Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, belefektetjük a csirkeszeleteket, ráhalmozzuk a spárgákat, majd a mártással egyenletesen beborítjuk, megszórjuk a maradék sajttal és szerecsendiót reszelünk a tetejére. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük, és forrón tálaljuk.

Tipp Párolt rizzsel köríthetjük, de friss salátával is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.