Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
0,5 kg zöld spárga
8 szelet csirkemell
5 dkg vaj
2 ek liszt
2,5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
2 ek olaj
só, bors, szerecsendió
Elkészítés A spárgát megmossuk, vastagabb végüket levágjuk, ha kell, vékonyan meghámozzuk (főleg a fehér spárgával fordulhat elő, hogy szálkás a külseje) és forró, sós vízben kb. 3 perc alatt félpuhára főzzük. Egy szűrőben lecsepegtetjük, félretesszük.
Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Amikor a fehérmártás kellő sűrűségű, levesszük a tűzről, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a reszelt sajt felét is hozzákeverjük.
A csirkemell-szeleteket finoman kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben felforrósított olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük.
Összeállítás Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, belefektetjük a csirkeszeleteket, ráhalmozzuk a spárgákat, majd a mártással egyenletesen beborítjuk, megszórjuk a maradék sajttal és szerecsendiót reszelünk a tetejére. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük, és forrón tálaljuk.
Tipp Párolt rizzsel köríthetjük, de friss salátával is finom.