Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
4 nagyobb csirkecomb
2 nagyobb sárgarépa
2 nagyobb fehérrépa
2 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
3-4 paradicsom
só, bors
kakukkfű
rozmaring
1-2 ek olaj
Elkészítés
A zöldségeket a fokhagyma kivételével megtisztítjuk, felaprítjuk/feldaraboljuk, a csirkét megmossuk, sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük, kevés olajjal bekenjük.
Egy nagyobb tepsibe öntjük a zöldséget, sózzuk, zöldfűszerekkel ízesítjük, kevés olajat öntünk rá, jól összekeverjük és egyenletesen elterítjük. Héjastul rátesszük a megmosott fokhagymagerezdeket, ráfektetjük bőrrel felfelé a csirkecombokat.
Fólia alatt, sütőben, közepes hőfokon az egészet puhára pároljuk, szükség esetén pici vizet is öntünk alá. Keverni nem kell.
Végül a fóliát levesszük és pirosra sütjük a húst. Azonnal fogyasztjuk.