Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4db csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 60 dkg sütőtök, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg bacon, 3 dkg vaj, 6 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors, kakukkfű, 2-3 ek olaj
Elkészítés A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, besózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és a csikecombokat elrendezzük. A borral felöntjük, fóliával lefedjük és 180 fokos sütőben először megpároljuk, majd a fóliát levesszük és pirosra sütjük.
Amíg a csirke sül, a sütőtököt meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, 2 cm-es kockákra vágjuk. A bacont felkockázzuk és egy nagyobb serpenyőben, vagy egy nem túl mély lábosban, pici olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
Tálalás A csirkecombokat tálra rendezzük és köréjük halmozzuk a sütőtök kockákat. Burgyonapüré is illik hozzá.
Tipp A sütőtököt végül meglocsolhatjuk a pecselével is.