Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkecombok sütőtökkel
2011.12.06

csirkecomb-sutotokkel-001.jpgHozzávalók 4 személyre 4db csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 60 dkg sütőtök, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg bacon, 3 dkg vaj, 6 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors, kakukkfű, 2-3 ek olaj

Elkészítés A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, besózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és a csikecombokat elrendezzük. A borral felöntjük, fóliával lefedjük és 180 fokos sütőben először megpároljuk, majd a fóliát levesszük és pirosra sütjük.

Amíg a csirke sül, a sütőtököt meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, 2 cm-es  kockákra vágjuk. A bacont felkockázzuk és egy nagyobb serpenyőben, vagy egy nem túl mély lábosban,  pici olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

Tálalás A csirkecombokat tálra rendezzük és köréjük halmozzuk  a sütőtök kockákat. Burgyonapüré is illik hozzá.

Tipp A sütőtököt végül  meglocsolhatjuk a pecselével is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.