Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkecombok petrezselymes-parmezános mártásban
2012.11.15

csirke-petrezselymes-parmezanos-martasban-005.jpgHozzávalók 4 főre 8 db csirkecomb (alsó vagy felső), 1-2 gerezd fokhagyma, 2 dl fehérbor,  1 db zöldségleveskocka, 3 dl tejszín, 10 dkg parmezánsajt reszelve, 2 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj a sütéshez, néhány evőkanál liszt

Elkészítés A csirkecombokat besózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben felhevített olajon minden oldalukat pirosra sütjük. A fokhagymát összezúzzuk, a combokhoz adjuk, majd frissen őrölt borssal fűszerezzük. Felöntjük fél liter zöldséglevessel és a borral. Lefedve, lassú tűzön, kb. 35-40 perc alatt puhára pároljuk. Amikor a szósz besűrűsödik, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a parmezánt és  összeforraljuk. A legvégén a felaprított petrezselyemzöld kerül bele, de ezzel már ne forraljuk, maradjon meg a friss íze.

Tipp Kínálhatunk hozzá párolt rizst, kifőtt tésztát, de burgonyapürével is finom. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.