Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkecomb zöldségmártással
2015.09.20

provance-i-csirke-zoldsegekkel-001.jpg

 

Hozzávalók 2 személyre

4 db csirke-felsőcomb

1 db kis cukkini

1 db kis sárgarépa

1 db zöldpaprika

fél fej vöröshagyma

2 dl száraz bor (pl. rosé)

só, bors, kakukkfű

2 dkg vaj

2 ek olívaolaj

1 ek gránátalmaszirup (keleti boltokban kapható)

 

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük kakukkfűvel és egy nagyobb, mély serpenyőben a felforrósított olajon és a vajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, felöntjük a borral és nagyon alacsony hőfokon, fedő alatt kb. egy óra alatt puhára pároljuk. Ekkor a combokat kivesszük a serpenyőből, tűzálló tálra rendezzük, megkenjük a tetejüket gránátalmasziruppal és 10 percre forró sütőbe tesszük, hogy pirosra süljenek.

Ezalatt a visszamaradt, jól megpuhult zöldségeket és a szaftot botmixerrel krémesítjük.

Tálaláskor a tányérokra kanalazunk a mártásból, ráültetjük a combokat, uborkával, esetleg áfonyaszemekkel díszítjük.

Tipp Krumplipüré illik hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

környezet

(orsi, 2015.09.24 14:45)

hűűű, nagyon jól néz ki, tuti imádná a család. hétvégén el is készítem. Háziasszony társaim, akik imádtok főzni, egy kis jó dolog, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a kijelölt MOL töltőállomáson http://tinyurl.com/ujratoltve