Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csípős harcsa karamellizált répával, Dobitól
2015.08.25

20150822_143036.jpg

Hozzávalók 2 főre

50 dkg afrikai harcsafilé

A raguhoz:
4 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál bazsalikom
fehérbors
cayenne-i bors
10 szem kapribogyó
5 db szardellafilé
3 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve

A körítéshez:
8 db közepes sárgarépa
5 dkg vaj
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés A megtisztított, vékonyan felszeletelt újhagymából, a zúzott fokhagymából, az apróra vágott kapribogyóból és szardellából a fűszerek hozzáadásával nyers ragut készítünk, és felöntjük a citrom levével.

A halszeleteket félbevágjuk, lemossuk, a vizet papírtörölközővel alaposan leitatjuk róluk. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, majd a raguval rétegezve egy jól zárható tálba lerakjuk, és legalább egy órán át állni hagyjuk.

Egy óra elteltével a halszeleteket sütőtálba helyezzük, ügyelve, hogy mindegyik tetejére jusson a raguból. 200 fokos sütőben, lefedve pároljuk 20-25 percig, majd lefedés nélkül további 10-15 percig sütjük (amíg a teteje megsül).

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. A megtisztított, felkarikázott répát a vajra dobjuk, sózzuk, megszórjuk a cukorral, közben kevergetjük. Amikor megpirult, lefedve puhára pároljuk, majd a hallal együtt kínáljuk. A karamellizált, édeskés íz kellemesen illeszkedik a hal csípős-savanykás zamatához.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.