Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 40 dkg cukor, 4 tojássárgája, 20 dkg kókuszreszelék, 5 ek bonbonmeggy likőr, 1/2 mk őrölt fahéj
Elkészítés A cukrot 3,5 dl vízzel lábasba tesszük, és addig forraljuk, amíg sűrűsödni kezd (kb. 8-10 perc). Közben olykor megkavarjuk.
Előmelegítésként bekapcsoljuk a sütőt.
A tojások sárgáját egy mély, hőálló tálban villával felverjük. Az elkészült forró, cukros szirupot nagyon lassan, állandóan kevergetve ráöntjük. Hozzáadjuk a likőrt, a fahéjat és a kókuszreszeléket.
Ha kissé hígnak találjuk a keveréket, a lábosban pár percen át tovább melegítve sűríthetjük az egészet. Ha eléggé sűrű, akkor máris szögletes, sütőpapírral bélelt tepsibe simíthatjuk. Az előmelegített sütőben, takarékon rózsaszínre sütjük. Ha kihűlt, óvatosan lefejtjük róla a sütőpapírt és kockákra vágjuk.
Tipp Vanília- vagy kókuszfagylalttal, esetleg citromfagylalttal kínáljuk. Kevés is elég belőle, mivel meglehetősen "tömény".