Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 kg cékla
1 ek olaj
1 db citrom leve és reszelt héja
1 kis pohár tejföl
só, bors
őrölt köménymag
2 gerezd fokhagyma
citromos olívaolaj
Elkészítés A céklákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy lábosban az olajon gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménymaggal, zúzott fokhagymával, majd belereszeljük egy citrom héját, belefacsarjuk a citrom levét, tejföllel összekeverjük és tálalás előtt meglocsoljuk citromos olívaolajjal.
Tipp Langyosan is fogyaszthatjuk húsok mellé köretnek, de hidegen salátaként is finom.