Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
kb. 20 dkg száraztészta (én teljes kiőrlésűt használtam)
1 doboz tonhalkonzerv
1 egész citrom
1 marék friss rukkola
só
olívaolaj
bors
Elkészítés
A tésztát olajos-sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A míg a tésztát főzzük,
elkészítjük a citromos feltétet.
A citromot jól megmossuk, a héját nagyon vékonyan lehúzzuk vagy lereszeljük, majd a levét kinyomjuk.
A tonhalat villával összetörjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját, ha szükséges, hozzáöntünk egy keveset a tészta főzőlevéből. Borssal, sóval ízesítjük.
A kifőtt, lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a citromos tonhallal, majd
tálalás előtt rászórjuk a rukkolaleveleket.