Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromos polipsaláta Dobitól
2016.05.28

img_0515.jpg

Hozzávalók 2 főre:

1 doboz fokhagymás polipkonzerv
1/4 jégsaláta
5-6 db retek
kb. 20 cm salátauborka

1,5 szál újhagyma, a zöldjével együtt
15-20 db kapribogyó
6-8 db ringli
        Az öntethez:
3 evőkanál citromos olívaolaj
1/2 citrom leve
1 kávéskanál ringliolaj
1 ág friss rozmaring
5-6 ágacska friss petrezselyem
        A díszítéshez:
1 db zöldpaprika
6 db koktélparadicsom

Elkészítés Először az öntetet készítjük el. A rozmaring és a petrezselyem leveleit az ágakról lehúzzuk, apróra vágjuk, és egy mozsárba dobjuk, a kétféle olajjal
és a citromlével elkeverjük, alaposan szétnyomkodjuk.
A polipot, a ringliket és a kapribogyókat kis darabokra vagdaljuk, a retkeket és az uborkát vékonyan felszeleteljük, a jégsalátából félujjnyi csíkokat vágunk, az újhagymát felkarikzzuk és az egészet egy nagyobb tálban az öntettel összekeverjük.
Külön tálkákban, zöldpaprika csíkokkal, koktélparadicsomokkal, esetleg
citromkarikával díszítve, azonnal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.