Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre:
1 doboz fokhagymás polipkonzerv
1/4 jégsaláta
5-6 db retek
kb. 20 cm salátauborka
1,5 szál újhagyma, a zöldjével együtt
15-20 db kapribogyó
6-8 db ringli
Az öntethez:
3 evőkanál citromos olívaolaj
1/2 citrom leve
1 kávéskanál ringliolaj
1 ág friss rozmaring
5-6 ágacska friss petrezselyem
A díszítéshez:
1 db zöldpaprika
6 db koktélparadicsom
Elkészítés Először az öntetet készítjük el. A rozmaring és a petrezselyem leveleit az ágakról lehúzzuk, apróra vágjuk, és egy mozsárba dobjuk, a kétféle olajjal
és a citromlével elkeverjük, alaposan szétnyomkodjuk.
A polipot, a ringliket és a kapribogyókat kis darabokra vagdaljuk, a retkeket és az uborkát vékonyan felszeleteljük, a jégsalátából félujjnyi csíkokat vágunk, az újhagymát felkarikzzuk és az egészet egy nagyobb tálban az öntettel összekeverjük.
Külön tálkákban, zöldpaprika csíkokkal, koktélparadicsomokkal, esetleg
citromkarikával díszítve, azonnal tálaljuk.