Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 3-4 db cékla, 4 db sárgarépa, 2-3 db fehérrépa, 2,5 dkg vaj, 1 ek olívaolaj, 1 citrom leve, 1 ek méz, 4 szál menta, só, bors
Elkészítés A zöldségeket megtisztítjuk és nagyjából egyforma méretű darabokra vágjuk. Az olajat egy lábosban felmelegítjük, hozzáadjuk a puha vajat, felolvasztjuk és rádobjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, közepes hőfokon puhára pároljuk. Ezután rácsorgatunk egy kanál mézet és magas hőfokon kissé átpirítjuk. Meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk a citrom reszelt héjával és aprított, friss mentalevéllel. Azonnal tálaljuk.