Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 6 főre
4 tojássárgája
10 dkg cukor
1 rúd vanília
2 db citrom
5 dkg vaj
4 dl krémes joghurt
½ dl Limoncello likőr
2 dl tejszínhab
porcukor
6-10 db babapiskóta
bodzabor
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vaníliarúd magjait, a cirtomlevet és lereszelt citromhéjat, és 5 dkg vajat, majd az egészet besűrítjük.
Amikor a krém már langyos, elkeverjük a joghurttal és a likőrrel, majd a hűtőben egészen kihűtjük, majd enyhén cukrozott, keményre felvert tejszínnel dúsítjuk.
A krémet üvegpoharakban kínáljuk. A nagyobb darabokra tört babapiskótát bodzaborral meghintjük (vigyázzunk, hogy el ne ázzanak!), a poharak aljára helyezzük, majd erre öntjük a citromos krémet. Gránátalma-magokkal, mentalevelekkel, esetleg színes gyümölcsdarabokkal, tejszínhab-rózsákkal díszíthetjük.