Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 3 kg érett Vilmos körte, 5 citrom leve és 3 citrom héja, 60 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés A körtéket megmossuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, alaposan újramossuk és egy mély lábasban közepes hőfokon feltesszük főni. Amikor a gyümölcsdarabok felmelegedtek, hozzájuk keverjük a citromok levét és 3 citrom reszelt héját, majd botmixerrel óvatosan pépesítjük. A péphez hozzáadjuk a cukrot és lassan tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 2 óra). Addigra a cukor kissé karamellizálódik és a lekvár rózsaszínűvé válik. A végén ízesítjük a vaníliás cukorral. Forrón száraz üvegekbe töltjük, késhegynyi szalicilt szórunk a tetejükre, gondosan lezárjuk és száraz dunsztban kihűtjük.