Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 kis szelet csirkemellfilé, 1 kg újkrumpli, 6 ek olívaolaj, 1 egész citrom leve, 1 kk só, frissen őrölt színes bors, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 2-3 dkg vaj, ízlés szerint petrezselyemzöld a tetejére
Elkészítés A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, kissé besózzuk. Az újkrumlikat alaposan megsikáljuk, bő vízzel lemossuk és felkarikázzuk. Egy tűzálló tálban összekeverjük az olajat, citromlevet, sót, őrölt borsot és zúzott fokhagymát, majd megforgatjuk benne a krumpliszeleteket és a csirkemelldarabokat. Elrendezzük úgy, hogy a csirkemellek legyenek felül, ezután lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor óvatosan levesszük a fóliát, a hússzeletekre daraboljuk a vajat és további 10-12 perc alatt piros ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk. Az ételt megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.