Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromos borjúszelet, olasz recept
2012.11.02

citromos-borjuszelet--olasz-recept-155.jpgHozávalók 4 főre 8 szelet borjúhús, 1db  nagy citrom leve és 1/2 citrom reszelt héja, 2-3 ek liszt, 1 ek étkezési keményitő, 4 dl húsleves, só, bors petrezselyemzöld, 2-3 ek olívaolaj a sütéshez

Elkészítés A hússzeleteket finoman klopfoljuk ki és forgassuk meg a lisztben. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és süssük pirosra benne a húsokat, majd egy tányérra szedjük ki és tartsuk melegen. A keményítőt keverjük el a húslevesben és öntsük fel a visszamaradt olajat, keverjük simára. Adjuk hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, és rakjuk bele a borjúszeleteket. Takarékon főzzük össze, végül szórjuk meg aprított petrezselyemzölddel. Forrón tálaljuk. Köríthetjük párolt rizzsel, vagy vajban pirított burgonyával.

 Tipp Díszítsük citromkarikákkal és ruccolával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.