Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromlekvár görögösen
2011.09.19

citromlekvar.jpgHozzávalók 1 kg citrom, 80 dkg cukor, 2,5 dl víz, vaníliás cukor

Elkészítés A citromokat 24 órán keresztül vízben áztatjuk, majd hagyjuk megszáradni. A héjukat vékonyan lehámozzuk és apró csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, a feldarabolt citromhéjat lassú tűzön, egy órán át főzzük benne.

Ezalatt kifilézzük a citromokat (tál fölött dolgozzunk, hogy a gyümölcs leve ne vesszen kárba): éles késsel hossszában félbevágjuk a gyümölcsöket, leválasztjuk a hártyáikat és a gyümölcshúst ügyesen kiemeljük úgy, hogy a magokat is eltávolítjuk. Az így kapott gyümölcshúst és levet a szirupban már megpuhult citromhéjhoz adjuk. További 1,5-2 órán keresztül főzzük, végül  a vaníliás cukorral ízesítjük.

Forrón üvegekbe tesszük, tetejükre pici szalicilt szórunk, és száraz dunsztban,  lassan hagyjuk kihűlni.

Tipp Tehetünk a citromok közé egy narancsot, úgy is nagyon jóízű lekvárt kaphatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.