Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Céklaleves fűszeres krumplinudlival
2017.01.14

fuszres2-ceklaleves-krumplinudlival.jpg

Hozzávalók 4 főre

1 kg cékla

2 db sárgarépa

1 szál fehérgyökér

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 kk egész köménymag

2 db babérlevél

1,5 l húsleves, vagy zöldségleves (kockából)

5-6 db egész bors

5-6 db borókabogyó

A nudlihoz

30 dkg burgonya

15 dkg liszt

1 tojás sárgája

2 kk zsír

só, bors, aprított petrezselyemzöld(lehet szárított)

Elkészítés A céklát és a zöldségeket meghámozzuk, a céklát vékonyan felkarikázzuk, a zöldségeket nagy darabokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymákat egészben hagyjuk, egy nagy lábosba tesszük és felöntjük a húslevessel. Beletesszük a fűszereket is, sózzuk ízlés szerint, és fedő alatt, lassan forralva puhára főzzük.

Amíg a leves fő, héjában megfőzzük a krumplit is, meghámozzuk, még melegen összetörjük, és amikor teljesen kihűlt, alaposan összedolgozzuk a liszttel, tojássárgával, zsírral és a fűszerekkel. Egy lisztezett munkalapon ujjnyi hengerré formázzuk, és 4 centis nudlikat vágunk belőle. Sós, lobogó forró vízbe dobjuk, akkor kész, ha a nudlik feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, tálba tesszük.

Amikor a zöldségek megfőttek, a levest leszűrjük, így használjuk fel, és a céklából  pl. salátát készíthetünk.

Tálaláskor a tányérokba szedjük a nudlikat és rákanalazzuk a forró levest.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.