Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg burgonya
15 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás sárgája
2 kk zsír
só, bors, aprított petrezselyemzöld(lehet szárított)
A töltelékhez
1 db cékla
1 db kis sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
olaj
só, bors
Elkészítés A céklát és a répát meghámozzuk, lereszeljük, a hagymát felkockázzuk és az olajon megpároljuk. Hozzákeverjük a reszelt céklát és répát, fűszerezzük sóval, borssal és fedő alatt, lassan puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.
Amíg a cékla párolódik, héjában megfőzzük a krumplit is, meghámozzuk, még melegen összetörjük, és amikor teljesen kihűlt, alaposan összedolgozzuk a liszttel, szódabikarbónával, tojássárgával, zsírral és a fűszerekkel. Egy lisztezett munkalapon kisujjnyi vastagságú téglalapra nyújtjuk, kb. 10x10 centis négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepébe egy kiskanálnyi céklapürét kanalazunk. A négy csücsköt összenyomjuk, óvatosan gombóccá formázzuk, majd sós, lobogó forró vízbe dobjuk. Akkor kész, ha a gombócok feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, tálba tesszük.
Tipp Önmagában fogyasztjuk, de levesbetétnek is kiváló.