Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Céklakrémmel töltött krumpligombóc
2017.01.18

ceklakremmel2-toltott-gomboc.jpg

Hozzávalók 4 személyre

30 dkg burgonya

15 dkg liszt

késhegynyi szódabikarbóna

1 tojás sárgája

2 kk zsír

só, bors, aprított petrezselyemzöld(lehet szárított)

A töltelékhez

1 db cékla

1 db kis sárgarépa

1 kis fej vöröshagyma

olaj

só, bors

Elkészítés A céklát és a répát meghámozzuk, lereszeljük, a hagymát felkockázzuk és az olajon megpároljuk. Hozzákeverjük a reszelt céklát és répát,  fűszerezzük sóval, borssal és fedő alatt, lassan puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Amíg a cékla párolódik, héjában megfőzzük a krumplit is, meghámozzuk, még melegen összetörjük, és amikor teljesen kihűlt, alaposan összedolgozzuk a liszttel, szódabikarbónával, tojássárgával, zsírral és a fűszerekkel. Egy lisztezett munkalapon kisujjnyi vastagságú téglalapra nyújtjuk, kb. 10x10 centis négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet  közepébe egy kiskanálnyi céklapürét kanalazunk. A négy csücsköt összenyomjuk, óvatosan gombóccá formázzuk, majd sós, lobogó forró vízbe dobjuk. Akkor kész, ha a gombócok feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, tálba tesszük.

Tipp Önmagában fogyasztjuk, de levesbetétnek is kiváló.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.