Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Capuccino-szelet Noémitől
2015.10.28

capuccino-szelet-noemitol.jpg

Hozzávalók
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál kakaó
250 g margarin
250 g porcukor
6 dl tej
150 g jó minőségű étcsokoládé
2 csomag tejszín ízű pudingpor
4 evőkanál capuccino-por

Elkészítés
Először elkészítjük a piskótát.
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott-kilisztezett, szögletes tepsibe öntjük a masszát, és 18-20 perc alatt készre sütjük.

Az előírás szerint 6 dl tejből és a porból elkészítjük a pudingot. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint és a porcukrot. A krémet kettéosztjuk, felébe belekeverjük a capuccino-port.

A kihűlt piskótára kenjük a sima, majd a capuccinós krémet. A csokoládét (egy evőkanál olajjal) vízgőz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.