Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
250 g margarin
250 g porcukor
6 dl tej
150 g jó minőségű étcsokoládé
2 csomag tejszín ízű pudingpor
4 evőkanál capuccino-por
Elkészítés
Először elkészítjük a piskótát.
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott-kilisztezett, szögletes tepsibe öntjük a masszát, és 18-20 perc alatt készre sütjük.
Az előírás szerint 6 dl tejből és a porból elkészítjük a pudingot. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint és a porcukrot. A krémet kettéosztjuk, felébe belekeverjük a capuccino-port.
A kihűlt piskótára kenjük a sima, majd a capuccinós krémet. A csokoládét (egy evőkanál olajjal) vízgőz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.