Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Burrito csirkével, mexikói recept
2017.03.14

burrito.jpg

Hozzávalók 1 adaghoz

2-3 ek olívaolaj

1/2 vöröshagyma

1/2  zöldpaprika

1/2 csirkemell filé

1 nagy paradicsom

1 gerezd fokhagyma

oregánó

chilipor vagy csípős fűszerpaprika

só, bors

2 dkg reszelt sajt

apróra vágott petrezselyemzöld

1 tortillalap (készen is kapható)

salsa szósz (készen is kapható)

Elkészítés

A csirkét vékony csíkokra vágjuk. 2 ek olívaolajon pirítani kezdjük a hagymát a zöldpaprikával együtt. Ha a hagyma üvegessé vált, rádobjuk a csirkét és fehéredésig pirítjuk.

Rádobjuk a kicsi kockákra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint oregánóval, chilivel vagy csípős fűszerpaprikával, sóval-borssal fűszerezzük. Ha kell, egy pici vizet öntünk alá, és a csirkét kevergetve puhára pároljuk.

Miután lekapcsoltuk a főzőlapot, a tölteléket megszórjuk a reszelt sajttal és a friss petrezselyemzölddel, majd még egyet keverünk rajta.

A tortillalapot serpenyőben gyorsan átmelegítjük, egyik felét olívaolajjal vékonyan megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, majd alul behajtjuk és két oldalát ráhajtjuk. Tálaláshoz megfordítjuk, hogy a hajtás legyen alul.

Salsa szószt kínálunk hozzá.

Tipp A burritót fantáziánk szerint sokféle töltelékkel készíthetjük, van, aki zöldségekkel, tojásrántottával, kolbásszal vagy épp sült krumplival szereti. Vagyis: univerzális fogás, érdemes kísérletezni vele.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.