Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozávalók 1 csomag leveles tészta, 2 db burgonya, kb. 20 dkg mélyhűtött spenót, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk só, késhegynyi őrölt bors, 5+5 dkg reszelt sajt, 1+1 db tojás, 2 ek olaj
Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk, lehetőleg kis darabokra felkockázzuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a spenótot felengedjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vöröshagymakockákat üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, és gyakran kevergetve, néha 1-2 percre lefedve puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha a krumpli, hozzáadjuk a spenótot, fűszerezzük zúzott fokhagymával, őrölt borssal és kb. 5 perc alatt készre pároljuk, kissé kihűtjük. A már langyos masszába keverünk egy egész tojást, hozzákeverünk 5 dkg reszelt sajtot, összedolgozzuk.
Elővesszük a leveles tésztát és egy éles késsel, vagy derelyeszaggatóval először széltében elfelezzük, majd kb. 4 cm-es csíkokra osztjuk. A csíkokat megkenjük a masszával, (kb. fél cm vastagon), egyenként feltekerjük és talpukra állítva a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Tartsunk köztük 2-3 cm-es távolságot, mert sütés közben megnőnek, és összeragadhatnak. Az oldalukat megkenjük felvert tojással, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15, max. 20 perc alatt pirosra sütjük.