Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Burgonyás-spenótos hasé
2014.03.08

burgonyas-spenotos-hase-003.jpg

Hozávalók 1 csomag leveles tészta, 2 db burgonya, kb. 20 dkg mélyhűtött spenót, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk só, késhegynyi őrölt bors, 5+5 dkg reszelt sajt, 1+1 db tojás, 2 ek olaj

Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk, lehetőleg kis darabokra felkockázzuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a spenótot felengedjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vöröshagymakockákat üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, és gyakran kevergetve, néha 1-2 percre lefedve  puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha a krumpli, hozzáadjuk a spenótot, fűszerezzük zúzott fokhagymával, őrölt borssal és kb. 5 perc alatt készre pároljuk, kissé kihűtjük. A már langyos masszába keverünk egy egész tojást, hozzákeverünk 5 dkg reszelt sajtot, összedolgozzuk.

Elővesszük a leveles tésztát és egy éles késsel, vagy derelyeszaggatóval először széltében elfelezzük, majd kb. 4 cm-es csíkokra osztjuk. A csíkokat megkenjük a masszával, (kb. fél cm vastagon), egyenként feltekerjük és talpukra állítva a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Tartsunk köztük 2-3 cm-es távolságot, mert sütés közben megnőnek, és összeragadhatnak. Az oldalukat megkenjük felvert tojással, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15, max. 20 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.