Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 12 darabhoz
2 bögre főtt, áttört burgonya (2 db burgonya)
1 bögre liszt
3 db tojás
2 ek olaj
2 dl tej
szódavíz, amennyit felvesz
só, bors
olaj a sütéshez
A hagymalekvárhoz
4 db lila hagyma
3 ek cukor
2 ek olívaolaj
1 mk só
késhegynyi őrölt bors
fél citrom leve és reszelt héja
Elkészítés A hagymalekvár elkészítésével kezdjük. Az olajon karamellizáljuk a cukrot, a félkarikákra vágott hagymákat rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, sűrűre pároljuk. Végül ráfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a reszelt citromhéjat, még egyszer átforgatjuk és langyosan fogyasztjuk.
A palacsintához a burgonyákat meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, egy nagy tálba tesszük, áttörjük és hagyjuk kihűlni.
Hozzákeverjük a lisztet, a felvert tojásokat, a tejet, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az olajat, habverővel simára keverjük. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjunk.
A szokásos módon serpenyőben palacsintákat sütünk: viszont a palacsinták inkább közepes méretűek és vastagok legyenek.
Az elkészült palacsintákat négy cikkbe vágjuk, hagymalekvárt kanalazunk a közepükre, felhajtjuk a szélüket, összenyomjuk, tálra tesszük és azonnal fogyasztjuk.