Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
2 db burgonya
20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors
a sütéshez 4 ek olaj és 2 ek vaj, kevés liszt a gombócok beforgatásához
a szószhoz
2 ek liszt
1 ek vaj
fél l húsleves, kockából
2 ek tejszín
petrezselyemzöld
Elkészítés A burgonyákat héjukban megfőzzük, meghámozzuk, még melegen villával összetörjük. A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A húsokat tálba tesszük és összedolgozzuk a kihűlt burgonyával, vöröshagymával, a felvert, nyers tojással, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. A masszából diónyi gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk és egy serpenyőben felhevített olaj-vaj keverékén adagonként alaposan átsütjük.
A kisült gombócokat papírtörlőre szedjük és melegen tartjuk.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz 2 kanál lisztet adunk, folytonos keverés mellett átpirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a húslevest, simára keverjük, besűrítjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összefőzzük. Ízesítjük sóval, borssal és végül belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet.
A szószt a gombócokra öntjük, tört burgonyával körítve tálaljuk.