Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Burgonyakrémleves kurkumával és pirított szezámmaggal
2013.02.07

kurkumas-burgonyakremleves-szezammaggal-005.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db nagy burgonya, 1 l  húsleves vagy zöldségleves kockából, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1 ek tárkony, 2 db babérlevél, 1 ek kurkuma, 2 dl tejföl, 2 ek liszt,  2-3 gerezd fokhagyma, só, bors,  1 kk 10%-os ecet, 4 ek szárazon pirított szezámmag a tetejére

Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, és egy tál hideg vízben félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk,  felkockázzuk és egy lábosban felhevített olajon folyamatosan kevergetve, pici sóval üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a babérleveleket, tárkonyt, zúzott fokhagymát és beletesszük a feldarabolt burgonyát is, majd felengedjük a húslevessel. Beleszórjuk a kurkumát is, és lassú tűzön, lefedve puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A tejfölből, lisztből kevés vízzel síma habarást készítünk, belekanalazunk a forró levesből is a hőkiegyenlítés miatt, majd az egészet a forrásban lévő leveshez öntjük. Folytonos kevergetés mellett ismét felforaljuk. A legvégén hozzáadjuk az ecetet is, majd kb. öt percen át főzzük. Végül a babérleveleket kivesszük és a levest botmixerrel pépesítjük.

Ezután egy lapos teflonserpenyőben zsemleszínűre pirítjuk a szezámmagot. A levest tányérokba szedjük, a tetejüket megszórjuk a szezámmaggal és azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.