Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Burgonyakrémleves körtével és birssel
2014.02.23

burgonyakremleves-kortevel-es-birssel.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4-5 db nagyobb burgonya, 2 db körte, 1 db birskörte (lehet befőtt is), 1 kis pohár tejföl, 1 ek liszt, 1 db citrom leve, 2 ek cukor, késhegynyi őrölt fahéj, a tálaláshoz citromos olívaolaj

Elkészítés A burgonyákat, körtéket meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, a körték magházát eltávolítjuk és kb. 1 liternyi, enyhén sózott  vízben puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, citromlével, cukorral és fahéjjal ízesítjük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, kevés vízzel összedolgozzuk és a forrásban lévő levesbe keverjük. Mégegyszer összeforraljuk és tányérokba szedjük, kevés citromos olívaolajjal meglocsolva fogyasztjuk. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.