Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4-5 db nagyobb burgonya, 2 db körte, 1 db birskörte (lehet befőtt is), 1 kis pohár tejföl, 1 ek liszt, 1 db citrom leve, 2 ek cukor, késhegynyi őrölt fahéj, a tálaláshoz citromos olívaolaj
Elkészítés A burgonyákat, körtéket meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, a körték magházát eltávolítjuk és kb. 1 liternyi, enyhén sózott vízben puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, citromlével, cukorral és fahéjjal ízesítjük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, kevés vízzel összedolgozzuk és a forrásban lévő levesbe keverjük. Mégegyszer összeforraljuk és tányérokba szedjük, kevés citromos olívaolajjal meglocsolva fogyasztjuk.