Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Burgonya tojással, csőben sütve
2011.12.27

Hoburgonya-csoben-sutve-tojassal-018.jpgzzávalók 4 személyre 80 dkg burgonya, 4-5 főtt tojás, 3 dl tej, 10 dkg margarin, 1 ek liszt +1 tojás sárgája, só, bors, petrezselyem zöldje, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés A burgonyát héjában megfőzzük és a tojásokat is keményre főzzük.

Eközben elkészítjük a fehérmártást: a margarint és a tejet feltesszük egy lábasban főni és belekeverünk egy púpozott evőkanál lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és az így kapott, közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük, majd belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet is. A  tűzről levéve eldolgozunk benne egy nyers tojássárgáját és félretesszük. A főtt burgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk. A  főtt tojásokat megtisztítjuk és karikára vágjuk.

Egy tepsit vastagon kikenünk vajjal vagy margarinnal és lerakunk két sor burgonyaszeletet úgy, hogy félig fedjék egymást. Ezután egy sor tojásszelet következik, majd ismét burgonya, majd tojás, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Az egészet beterítjük a fehér mártással, megszórjuk  a reszelt sajttal, és forró sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp Köretként sültekhez kiváló, de salátával tálalva akár fő fogásként is fogyaszthatjuk. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.