Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 80 dkg burgonya, 4-5 főtt tojás, 3 dl tej, 10 dkg margarin, 1 ek liszt +1 tojás sárgája, só, bors, petrezselyem zöldje, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés A burgonyát héjában megfőzzük és a tojásokat is keményre főzzük.
Eközben elkészítjük a fehérmártást: a margarint és a tejet feltesszük egy lábasban főni és belekeverünk egy púpozott evőkanál lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és az így kapott, közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük, majd belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet is. A tűzről levéve eldolgozunk benne egy nyers tojássárgáját és félretesszük. A főtt burgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk. A főtt tojásokat megtisztítjuk és karikára vágjuk.
Egy tepsit vastagon kikenünk vajjal vagy margarinnal és lerakunk két sor burgonyaszeletet úgy, hogy félig fedjék egymást. Ezután egy sor tojásszelet következik, majd ismét burgonya, majd tojás, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Az egészet beterítjük a fehér mártással, megszórjuk a reszelt sajttal, és forró sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp Köretként sültekhez kiváló, de salátával tálalva akár fő fogásként is fogyaszthatjuk.