Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bunyols de Quaresma, katalán fánkocskák
2017.03.05

brunyols-de-quaresma-katalan-fank-k.jpg

Hozzávalók

1,5 dkg élesztő

60 dkg liszt

3 dl meleg tej

2 tojás

3 ek olívaolaj vagy 3 dkg puha vaj

3 ek ánizslikőr

2 teáskanál ánizsmag

11 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

1/2 teáskanál fahéj

csipetnyi só

A sütéshez

olívaolaj

A tetejére

kristálycukor

Elkészítés

Az élesztőt egy nagyobb tálban, 1 teáskanál cukorral, 2-3 ek langyos tejben felfuttajuk. Hozzáadjuk a többi tejet, az egész tojásokat, az olívaolajat vagy puha vajat, a likőrt, az ánizst, a cukrot, a citromhéjat, a fahéjat és a sót, végül hozzászitáljuk a lisztet. Alaposan kidolgozzuk a tésztát (ha van robotgépünk, akkor azzal dagasztjuk).

Az elkészült alapanyagot olívaolajjal vékonyan kikent tálba borítjuk, majd fóliával és konyharuhával lefedve legalább egy órán át, meleg helyen kelesztjük.

Ezután olajjal enyhén átkent műanyag vagy márványlapra borítjuk,  kissé átdolgozzuk, és több részre vágjuk. Enyhén olajos kézzel egyforma hurkákat sodrunk. Ezeket késsel egyforma szeletekre vágjuk és kisebb golyókat formálunk belőlük.

Az olajat felforrósítjuk (annyi kell, hogy a sülő tészta lebegni tudjon benne), közben odakészítünk egy tányért papírtörlővel, egy mélytányért a cukorral és még egy tányért, amelyre a kész darabokat tesszük majd.

A tésztagolyókat közepes hőfokon mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük, majd jól beleforgatjuk a cukorba.

Tipp Ez a tészta  akkor jó, ha olyan ruganyos, hogy egy kis darabkát kivéve és gombóccá formázva belőle, a közepének kilyukasztásával akár karikákat is készíthetünk belőle. Ha a golyóknál maradunk, azokat cukorba forgatás előtt, fánktöltő segítségével meg is tölthetjük, pl. vaníliakrémmel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.