Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bulgur sütőtökkel és céklával
2012.12.05

bulgur-sutotokkel-es-ceklaval008.jpgHozzávalók 4 személyre 25 dkg bulgur, 20 dkg sütőtök (hámozva), 1 db cékla, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 10 dkg vaj

Elkészítés A bulgurt szitába öntjük és bő vízzel átmossuk, lecsepegtetjük. A sütőtököt és a céklát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és félretesszük. A vöröshagymát felkockázzuk és egy lábosban az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a bulgurt, kicsit pirítjuk, majd annyi forró vízzel felöntjük, hogy ujjnyira ellepje. Alacsony hőfokon, lefedve puhára pároljuk (kb. 15-20 perc, ne kevergessük, hagyjuk állni).

A felkockázott sütőtököt és céklát (külön edényekben, hogy a cékla ne színezze be a sütőtököt) vajon, sóval, borssal fűszerezve, lefedve 20 perc alatt puhára pároljuk. Amikor a bulgur is megpuhult, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a gerezd zúzott fokhagymát és az aprított  petrezselyemzöldet. Azonnal tálaljuk.

Kisokos A bulgur a keleti országokban kedvelt,  tört búza,  hagyományosan napon szárított, zöld búzaszemekből készül. Rizs helyettesítésére használhatjuk pl. a gerslihez (árpagyöngyhöz), hajdinához, vagy köleshez hasonlóan. Felhasználható köretként, önálló fogásként zöldségekkel keverve, vagy salátákhoz is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.