Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Brokkolirózsák besamellel és gránátalmával
2015.02.12

brokkoli-besamelmartassal-es-granatalmaval-001.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60-70 dkg mélyhűtött brokkoli, 2 ek olaj, 1 db gránátalma A besamelmártáshoz 3 dl tej, 1 ek liszt, 10 dkg margarin (vagy vaj), só, bors, szerecsendió, 1 tojássárgája

Elkészítés A brokkolirózsákat felengedés nélkül egy nagy serpenyőbe tesszük, és kevés olajon, fedő alatt lassan megpároljuk.

Ezalatt elkészítjük a besamelmártást. A margarint (vagy vajat) és a tejet egy lábosban melegíteni kezdjük és belekeverünk egy púpozott evőkanál lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és az így kapott, közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A  tűzről levéve eldolgozunk benne egy nyers tojássárgáját.

A puhára párolt brokkolit tálra rendezzük, sózzuk, borsozzuk és gazdagon meglocsoljuk a mártással. A gránátalmát félbevágjuk és egy kanállal megütögetve a magokat a brokkolira szórjuk. Azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.