Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
0,5 kg brokkoli
2 hús- vagy zöldségleveskocka
1 l víz
1 dl tejszín
5 dkg vaj
só, bors
őrölt szerecsendió
Elkészítés
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük.
1 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a leveskockát. Ha feloldódott, apránként hozzáadjuk a brokkolihoz, miközben azt botmixer segítségével simára turmixoljuk.
A levest ezután visszatesszük a tűzhelyre, borsozzuk, ha kell, sózzuk (vigyázzunk a sózással, mert a leveskocka is sós), szerecsendióval ízesítjük.Belekeverjük a tejszínt és a vajat, és ha még egyet rottyant, el is készült.
Tipp Tálaláskor pirított kenyérkockákat vagy levesgyöngyöt is adhatunk hozzá, a tetejét megszórhatjuk reszelt füstölt sajttal.