Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre:
4 db fél filézett csirkemell
1 kis fej brokkoli
6-8 fej gomba
kb. 10 cm póréhagyma
5 dkg reszelt mozzarella
4 szelet bacon szalonna
4-5 gerezd fokhagyma
kakukkfű
oregánó
só
fehér bors
tarka bors
olívaolaj
1 dl fehérbor
Elkészítés A csirkemellek hátoldalának közepén, hosszában mély vágást ejtünk, ügyelve, hogy a vágás nyomán egy bölcsőszerű mélyedés maradjon (ebbe helyezzük majd a zöldségeket). A csirkéket oregánóval, kakukkfűvel, olívaolajjal bedörzsöljük, letakarva egy félórára vagy egy órára félretesszük, és csak sütés előtt sózzuk meg.
A brokkolit kicsi rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
A póréhagymát felszeleteljük, olajon üvegesre pároljuk. A gombákat megtisztítjuk, apró cikkekre vágjuk, a párolt hagymára dobjuk, fehér borssal meghintve tovább pároljuk.
A csirkemellek mélyedéseiben ügyesen elhelyezzük a zöldségeket, rányomkodjuk a sajtot, és húsdarabonként egy-egy szelet bacon szalonnát. A töltött csirkemelleket kiolajozott tepsibe tesszük, aláöntjük a bort, a húsok közé dobáljuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a tarka borsot, majd letakarva, 200 fokon pároljuk, amíg megpuhul (kb. 35-40 perc). Amikor a hús puha, takarás nélkül kissé megpirítjuk a tetejét.