Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A piskótához 6 tojás, 30 dkg cukor, 10 evőkanál víz, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor A krémhez 25 dkg margarin, 10 evőkanál porcukor, 2 tojás, 10 dkg főzőcsokoládé A sziruphoz 1 kanál cukor, 1 dl víz, ½ dl rum
Elkészítés A piskótához a tojások sárgáját a 30 dkg cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a 10 kanál vizet és közben tovább habosítjuk. Ezután beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, összedolgozzuk, hozzáadjuk a darált diót és végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is óvatosan beleforgatjuk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Hideg sütőbe tesszük (így a piskóta együtt melegszik fel a sütővel, és nem esik össze), közepes hőfokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
A krémhez 1 dl forró vízzel leöntünk 1 evőkanál finomra őrölt kávét, belekeverjük a felolvasztott csokoládét és állni hagyjuk. A puha margarint a porcukorral és a 2 tojással habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kávés csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A vízből és cukorból szirupot főzünk és végén hozzáadjuk a rumot is.
A torta összeállításához a piskótát óvatosan 3 egyforma lapra vágjuk. Az első lapot meglocsoljuk a rumos szirup harmadával, megkenjük a krém harmadával, ráhelyezzük a második lapot, azt is meglocsoljuk és megkenjük a krémmel, majd a harmadikat: a fedőlapot is így vonjuk be sziruppal és krémmel. A torta tetejét szórjuk meg darált dióval is.