Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre A húshoz 40 dkg (4 szelet) sertéstarja,1 vöröshagyma, 6-7 nagy gerezd fokhagyma, 4 fej gomba 20-25 szem szárított (vagy 5-6 fürtre való friss) zöldbors, 3-4 evőkanál mustár, só, fél pohár fehérbor, olívaolaj
A körethez 10-12 rózsányi fagyasztott brokkoli, 1 marék fagyasztott zöldbab, 1 kis konzervdoboznyi kukorica, 6-8 friss bazsalikomlevél, 2-3 ágacska kakukkfű, só, 5 dkg vaj, reszelt sajt (esetleges)
Elkészítés A hússzeleteket fólián át, óvatosan kiklopfoljuk, mindkét oldalukon mustárral és olívaolajjal bekenjük, majd a borsot és a megtisztított, nem túl vékonyra szeletelt gombát rászórjuk, és jól záródó dobozban, legalább 2 órára behűtjük. A húst csak a sütés előtt fél órával sózzuk meg.
A vöröshagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd a cikkeket is szétszedjük, enyhén dinszteljük. Félretesszük.
A bepácolt és megsózott hússzeletek mindkét oldalára egy-két perc alatt, forró olajban kérget sütünk, majd a dinsztelt hagymával és a páclével együtt sütőedénybe tesszük, rádobáljuk a hámozatlan fokhagymagerezdeket, és egy fél pohár fehér bort aláöntve, jól lefedve, 180 fokon kb. 3/4 órán át pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levesszük róla, és még 10-15 percig sütjük-grillezzük.
A körethez a bazsalikomleveleket vékony csíkokra vágjuk, a kakukkfűlevélkéket az águkról lehúzzuk, a vajjal összekeverjük. A fagyasztott zöldségeket külön-külön sós vízben félpuhára főzzük, lecsöpögtetjük, és a kukoricával együtt egy grillserpenyőbe, a forró fűszeres vajra tesszük, és óvatosan megforgatva kissé megpirítjuk.
Tipp Tálaláskor a zöldséget egy kevés reszelt sajttal megszórhatjuk. A fokhagymákat a héjukból szippantsuk ki, nagyon finom!