Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre:
4 x 20 dkg lazac
3 dl tej
4 nagy gerezd fokhagyma
őrölt tarka bors
1 citrom leve
só
olívaolaj
A körethez:
2 kis padlizsán
só
flekkenfűszer
oregánó
szarvasgombás olívaolaj
Elkészítés A fokhagymát megtisztítjuk, kipréselt húsát a tejbe keverjük. A lazac szeleteket a fokhagymás tejben pácoljuk 2-3 órán át. Sütés előtt egy félórával a halat a tejből kiemeljük, besózzuk és frissen őrölt tarka borssal bőven beszórjuk, a citrom levével meglocsoljuk, állni hagyjuk. A sütést olívaolajjal kikent grillserpenyőben végezzük: először a szeletek bőr nélküli , majd óvatosan megfordítva a bőrös oldalát grillezzük, mindkét oldalát 5-5 percig sütve.
A padlizsánt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és szintén hosszában felszeleteljük, majd sóval, fleckenfűszerrel, oregánóval beszórjuk, és pihentetjük. 20-30 perc elteltével a padlizsán szeleteket papírszalvétán leitatjuk, és grill serpenyőben, szarvasgombás olajjal permetezve a szeletek mindkét oldalát megsütjük.
A sütést a padlizsánnal kezdjük, és amikor a padlizsán már félig kész, akkor fogjunk a hal sütéséhez, hogy egyszerre készüljenek el.
Tipp: Friss salátával kínáljuk a fogást, egyéb körítés nem feltétlenül szükséges.