Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 0,3 kg zöldborsó (fagyasztott), 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 db szárzeller, néhány db brokkolirózsa, 4-5 db lime-levél (ázsiai boltban kapható), 1 db vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 ek sweet chiliszósz, 2 ek olaj, kevés só, 1 db zöldségleves kocka
Elkészítés A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lime-leveleket és további egy-két percig pirítjuk. Belekeverjük a felkockázott sárgarépát, fehérrépát, a szárzellercsíkokat, kicsit megsózzuk és 10 percig pároljuk.
Belekeverjük a zöldborsót és a brokkolit is. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, fedő alatt puhára főzzük, de ne forraljuk erősen, csak közepes hőfokon. Amikor a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a tejszínt, belekeverjük a zúzott fokhagymát, belefacsarjuk a citromlevet és belereszeljük a citromhéjat, és még egyet forralunk rajta.
Tipp Tálaláskor kanalazzunk bele sweet chiliszószt, remekül kiemeli az ízeket.