Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Borkrémtorta, Levintől
2015.12.23

borkremtorta.jpg

Hozzávalók
5 tojásból piskóta
3 tojás sárgája
35 g liszt
3 dl édes muskotályos bor
1 narancs leve és reszelt héja
150 g cukor
1 rúd fahéj
néhány szem szegfűszeg
4,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
 

A díszítéshez
mandulaforgács
fehércsokoládé-forgács
cukrozott narancs

Elkészítés
A tojássárgáját a liszttel és egy kevés hideg borral simára keverjük.

A maradék bort, a cukrot és a narancs levét felforraljuk a fűszerekkel, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük. Kiszedjük belőle a fűszereket, és a tojásos keverékre szedünk egy keveset a forró borból. Elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a tojásos krémet beleöntjük a borba. Néhány perc állandó kevergetés mellett besűrítjük. Vízfürdőbe állítva lehűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, beleforgatjuk a boros krémet és a reszelt narancshéjat.

A piskótalapot kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém kétharmadával, majd ráborítjuk a másik tortalapot.

A maradék krémmel bevonjuk az egész tortát, megszórjuk mandula- és csokoládéforgáccsal, illetve cukrozott naranccsal.

Legjobb a tálalás előtti napon elkészíteni, és fogyasztásig hűtőben tárolni.

Levin mondja Mindig azt gondoltam, hogy a borkrémtorta annyira ünnepélyes és annyira különleges, hogy az elkészítése csakis hosszadalmas és bonyolult lehet. Aztán Duende meggyőzött róla, hogy a két kritérium, mármint a különlegesség és a bonyolultság nem feltétlenül jár kéz a kézben. Legalábbis ha borkrémtortáról van szó...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.