Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
4 db tojássárgája
2,5 dl száraz fehérbor
8 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés A tojássárgákat habverővel összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és fokozatosan felöntjük a szoba hőmérsékletű borral. Egy méretben a tálhoz illő lábosban vizet forralunk, ráhelyezzük a tálat, de az alja ne érjen bele a vízbe. A forrásban levő víz ne zubogjon, inkább csak gyöngyözve gőzölögjön. Egy habverővel folyamatosan, gyors mozdulatokkal verjük a boros krémet, amíg sűrű, habos állagú nem lesz. Vigyázzunk, a tojás könnyen kicsapódhat, ezért ne forraljuk túl hevesen.
A krémet hagyjuk kihűlni, majd hűtőben alaposan lehűtjük.
Tipp Önmagában is finom desszert, de piskótához is adhatjuk öntetnek.