Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bolognai spagetti
2016.09.09

bolognai-spagetti.jpg

 

Hozzávalók

4 evőkanál olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

0,5 kg darált sertéshús

só és őrölt feketebors

20 dkg sűrített paradicsom

Kb. 1 ek cukor

1-1 púpozott teáskanál oregánó vagy bazsalikom

2 gerezd zúzott fokhagyma

 

A tésztához

30 dkg spagetti száraztészta

1 mk só

1 ek olívaolaj

 

A tetejére

Reszelt sajt (parmezán)

 

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban, olívaolajon megdinszteljük a kockákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig magasabb hőfokon pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés víz hozzáadásával, fedő alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.

 

Amíg készül, egy nagyobb fazékban felforralunk kb. 2 l vizet, kevés só és 1 ek olívaolaj hozzáadásával. Kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.

 

A kész húshoz hozzáadjuk a paradicsompürét és kissé megcukrozzuk (de vigyázzunk, hogy ne legyen túl édes). Oregánóval, bazsalikommal és zúzott fokhagymával ízesítjük,összeforraljuk. Végül, ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk.

 

Tálaláskor a kifőtt spagetti tetejére teszünk egy adagot  a szószból, és reszelt sajttal megszórjuk.

 

Tipp A felhasznált hús fele marhahús is lehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.