Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
4 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
0,5 kg darált sertéshús
só és őrölt feketebors
20 dkg sűrített paradicsom
Kb. 1 ek cukor
1-1 púpozott teáskanál oregánó vagy bazsalikom
2 gerezd zúzott fokhagyma
A tésztához
30 dkg spagetti száraztészta
1 mk só
1 ek olívaolaj
A tetejére
Reszelt sajt (parmezán)
Elkészítés
Egy nagyobb lábasban, olívaolajon megdinszteljük a kockákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig magasabb hőfokon pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés víz hozzáadásával, fedő alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.
Amíg készül, egy nagyobb fazékban felforralunk kb. 2 l vizet, kevés só és 1 ek olívaolaj hozzáadásával. Kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.
A kész húshoz hozzáadjuk a paradicsompürét és kissé megcukrozzuk (de vigyázzunk, hogy ne legyen túl édes). Oregánóval, bazsalikommal és zúzott fokhagymával ízesítjük,összeforraljuk. Végül, ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk.
Tálaláskor a kifőtt spagetti tetejére teszünk egy adagot a szószból, és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp A felhasznált hús fele marhahús is lehet.