Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Birsalmasajt dióval
2011.10.27

fenykep0401-copy.jpgHozzávalók Ugyanannyi hámozott, tisztított birsalma, mint amennyi cukor; tisztított dióbél

Elkészítés A birsalmát kicsumázzuk, meghámozzuk, nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb főzőedényben kilónként 1,5 dl vízzel sziruppá főzzük a cukrot, majd beletesszük a birsalmát és takarékon puhára főzzük. Gyakran keverjük meg, nehogy odaégjen! Ezután levesszük a tűzhelyről és botmixerrel pépesítjük. Kicsit még főzzük, hogy jól besűrűsödjön, kevergetve, takarékon. Ha (porcelán)tányérra cseppentve, hűlve könnyen megkocsonyásodik, akkor kész. Tetszés szerinti formák aljára dióbelet szórunk, majd rámerjük a besűrűsödött birsalmás szirupot. Hűvös helyre tesszük, vagy hűlés után hűtőbe rakjuk. Másnap a formából kiborítva tálalhatjuk.

Tipp Rácsra helyezve, naponta megfordítva száraz, meleg helyen ki is száríthatjuk - így sokáig eláll, és bár a gumicukoréhoz hasonló állaga lesz, sokan épp így szeretik. Ha sietünk, nem feltétlenül kell leturmixolnunk a birsalmaszeleteket, anélkül is jól sikerülhet a csemegénk. Kevesebb cukorral is készíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.