Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 10 dkg friss bébispenót, 2 nagy, savanykás, lehetőleg piros héjú alma, 6 db mandarin, 2 kis pohár joghurt, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt tarka bors, cayenne-i bors, pirított tökmag (a díszítéshez, elhagyható)
Elkészítés A mandarinokat meghámozzuk, fehér, hártyás héjukat is lekapargatjuk, gerezdekre bontjuk, és a gerezdeket is feldaraboljuk. Ha a mandarinokban vannak magok, azokat eltávolítjuk.
Az almákat megmossuk, szárazra törölgetjük, héjastól gerezdekre vágjuk, és a magház kiemelése után a gerezdeket nagyon vékonyan felszeleteljük.
Az almát és a mandarint az áttört fokhagymával és fűszerekkel ízesített joghurttal jól összekeverjük.
Egy üvegtálba elhelyezzük a bébispenótot úgy, hogy a tál oldalán is láthatóak legyenek a levelek, majd a spenótlevelekre halmozzuk az almás-mandarinos salátát, de a levelekkel nem keverjük össze.
A tálat jól lefedve egy fél órára, órára a hűtőbe tesszük, tálaláskor pirított tökmaggal, mandarin- vagy almaszeletekkel díszíthetjük.