Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
18 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
3 tojás
2 ek rum
Elkészítés
Vizet forralunk egy nagyobb lábasban, majd ebbe egy kisebb lábost helyezünk. Beletördeljük és felolvasztjuk a csokoládét, és hagyjuk kissé kihűlni (de még maradjon folyós).
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk.
Az olvasztott csokoládéhoz hozzákeverjük a vajat, a rumot, és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A tojásfehérjébõl habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a csokoládés masszába.
Poharakba vagy üvegtálkákba adagoljuk, fél napra hűtõbe tesszük. Tálaláskor cukorkával, kandírozott gyümölccsel, illetve ízlés szerint díszítjük.
Tipp Csakis friss tojásból készítsük!