Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Baszk csokoládéhab rummal
2017.03.02

baszk-csokoladehab.jpg

 

Hozzávalók

18 dkg étcsokoládé

1 ek vaj

3 tojás

2 ek rum

 

Elkészítés

Vizet forralunk egy nagyobb lábasban, majd ebbe egy kisebb lábost helyezünk. Beletördeljük és felolvasztjuk a csokoládét, és hagyjuk kissé kihűlni (de még maradjon folyós).

 

A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk.

 

Az olvasztott csokoládéhoz hozzákeverjük a vajat, a rumot, és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A tojásfehérjébõl habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a csokoládés masszába.

 

Poharakba vagy üvegtálkákba adagoljuk, fél napra hűtõbe tesszük. Tálaláskor cukorkával, kandírozott gyümölccsel, illetve ízlés szerint díszítjük.

 

Tipp Csakis friss tojásból készítsük!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.