Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 6 főre 300 g babapiskóta, 300 g őszibarackbefőtt, 1,5 dl meggylikőr, 1,5 édes fehérbor, 50 g mandulaforgács, 2 dl tejszín, 250 gr mascarpone, 2 csomag vaníliás cukor, fahéj A sodóhoz 300 g étcsokoládé, 2,5 dl tejszín, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, gyömbérpor
Elkészítés A babapiskóták 3/4 részét megforgatjuk a meggylikőr és az édes fehérbor keverékében, majd egy alufóliával kibélelt tortaforma alját és oldalát kibéleljük a piskótákkal. Az őszibarackokat kis darabokra vagdaljuk.
A tejszínt és a mascarponét, majd a barackdarabokat összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, és a gyümölcsös krémet a babapiskótákra terítjük, erre pedig rászórjuk a mandulaforgácsot.
A maradék piskótákat is megforgatjuk a bor és a meggylikőr keverékében, majd az alkoholos piskótákkal lefedjük a krémet. Ezután az egészet súllyal lenyomtatjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap elkészítjük a sodót: a felforrósított tej, tejszín és vaj keverékében felolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, hozzáadjuk a gyömbérport, és az egészet besűrítjük.
A tortaformából kiemelt, felszeletelt "tortát" a forró sodóval leöntve,hidegen kínáljuk.