Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Barackos piskóta
2012.08.01

barackos-piskota.jpgHozzávalók 20 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1/2 kg érett sárgabarack, 3 nagy, vagy 4 kisméretű tojás sárgája és habja, 1/2 dl víz, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mk mézeskalács-fűszerkeverék (vagy fahéj), 1 citrom reszelt héja,  sütőpapír a tepsi kibéleléséhez

Elkészítés
A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, a sütőport belekeverjük a lisztbe, apránként hozzáadjuk a tojásos cukorhoz, majd a vizet is belekeverjük. Az így összedolgozott tésztába óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből keményre vert habot, és az egészet beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A végén a kimagozott, felaprított sárgabarackokat is egyenletesen a tésztára rendezzük.

Hideg sütőbe tesszük, hogy a sütő együtt melegedjen fel a tésztával. 170 fokon 25-30 percig sütjük, majd a tűpróba elvégezhető. Ha a tűre már nem ragad tészta, a piskóta elkészült. Még melegen porcukorral megszórjuk, és ha kihűlt: kockákra vágjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.